Transport Online - 'Weinstein zette spionnen in tegen vrouwen'

'Weinstein zette spionnen in tegen vrouwen'

'Weinstein zette spionnen in tegen vrouwen'
07-11-2017 11:12 | Showbizz | auteur ANP

NEW YORK - Harvey Weinstein heeft privédetectives ingehuurd om vrouwen dwars te zitten die zeiden dat ze seksueel waren lastig gevallen door de Amerikaanse filmproducent. Dat meldt het blad The New Yorker op gezag van zeven getuigen en op basis van informatie in documenten.

Volgens The New Yorker vermoedde Weinstein dat enkele vrouwen aangifte tegen hem wilden doen en huurde hij daarom in het najaar van 2016 de detectivebureaus Kroll en Black Cube in. Black Cube is een bedrijf dat wordt geleid door oud-medewerkers van de Israëlische geheime dienst Mossad.

Door de spionnen in te huren, hoopte Weinstein informatie te verkrijgen over de vrouwen die hem beschuldigden van onder meer aanranding, aldus The New Yorker. Die gegevens zou hij hebben willen gebruiken om de vrouwen te intimideren, in diskrediet te brengen of op andere wijze tegen te werken.

Een van de vrouwen die op last van Weinstein zou zijn bespioneerd is de actrice Rose McGowan. Zij heeft de filmproducent er openlijk van beschuldigd haar te hebben verkracht.

Weinstein heeft via een woordvoerder ontkend dat hij privédetectives heeft ingehuurd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions