Clicky

 
Transport Online - Britse politie stopt vrachtwagenchauffeur die met voet op dashboard zijn telefoon checkt [+video]

Britse politie stopt vrachtwagenchauffeur die met voet op dashboard zijn telefoon checkt

Britse politie stopt vrachtwagenchauffeur die met voet op dashboard zijn telefoon checkt [+video]
06-11-2017 19:00 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GOOLE(GB) De Britse politie heeft vandaag beelden vrijgegeven van een vrachtwagenchauffeur die tijdens het rijden zijn telefoon controleert terwijl hij zijn rechtervoet op het dashboard heeft. De vrachtwagenchauffeur werd gestopt door de Humberside Police op de M18 riching de M62 bij Goole.

Een andere vrachtwagenchauffeur die werd gestopt bleek binnen een uur tien antwoorden op tien appjes te hebben gestuurd. Een chauffeur in Surrey probeerde tandpasta op zijn tandenborstel te doen terwijl hij aan het rijden was. Weer een andere chauffeur bestuurde zijn vrachtwagen met zijn knieën terwijl hij zijn lunch at en zijn mobiele telefoon gebruikte.

Dit waren slechts enkele voorbeelden van de ruim 4.000 gevaarlijke chauffeurs die in de afgelopen twee jaar over de Britse wegen werden betrapt door de politie.

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden elke maand gemiddeld twee doden kost bij ongelukken op de weg. De Britse politie surveilleert sinds 2015 met een onopvallende vrachtwagen in de strijd tegen het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden door vrachtwagenchauffeurs.

Richard Leonard, hoofd verkeersveiligheid van Groot-Brittannië, zegt: " Deze speciale vrachtwagen wordt gefinancierd door Highways England en patrouilleert over snelwegen met het doel de verkeersveiligheid te verbeteren. We hebben gemerkt dat de overgrote meerderheid van de chauffeurs verstandig zijn achter het stuur, maar enkelen hebben slechte gewoonten gekregen of negeren simpelweg de wet en brengen zichzelf en anderen in gevaar."

"Het beeldmateriaal van de bestuurder met zijn voet op het dashboard is bijzonder alarmerend, en ik vrees voor dat wat er zou gebeuren als hij plotseling moest remmen. We zullen de vrachtwagen blijven gebruiken om doden en ernstige verwondingen te voorkomen en mensen aan te moedigen om hun rijgedrag te verbeteren."

In totaal hebben 28 politiediensten deelgenomen aan het cabine-veiligheidsinitiatief sinds de start in april 2015, waarbij 4.176 chauffeurs werden gestopt en waarbij 5.039 overtredingen werden geconstateerd. Bij 388 chauffeurs bleef het bij een waarschuwing.

Eerder dit jaar verdubbelde de Britse regering de boete voor bestuurders die betrapt worden op het gebruik van hun telefoons achter het stuur. Automobilisten ontvangen nu 6 punten op hun rijbewijs en een boete van £ 200.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions