Clicky

 
Transport Online - Maritieme sector in zwaar weer

Maritieme sector in zwaar weer

Maritieme sector in zwaar weer
06-11-2017 18:55 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De maritieme sector heeft het moeilijk gehad in 2016. Dat concludeert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in zijn Maritieme Monitor 2017.

Vooral maritieme bedrijven in het Noorden maakten moeilijke tijden door met faillissementen, reorganisaties en doorstarts als gevolg. Bij de havens, grote jachtbouw en de visserij ging het wel goed.

De directe toegevoegde waarde van de maritieme sector, het verschil tussen de marktwaarde van de productie en de marktwaarde van daarvoor ingekochte grondstoffen, kwam uit op ruim 18,2 miljard euro. Dat is een daling van 2,9 procent.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de branche liep met 0,2 procent terug. In 2016 bood de maritieme cluster werkgelegenheid aan ruim 271.500 mensen. Daarvan was 166.600 directe werkgelegenheid en de rest bij toeleveranciers en andere aanverwante bedrijven.

De verwachtingen voor het lopende jaar zijn volgens het rapport niet rooskleurig. Overcapaciteit in de scheepvaart zorgt voor lage vrachtprijzen en lege orderboeken in de scheepsbouw. Ook de aanhoudende malaise in de offshore drukt op deze sector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden