Arvato breidt logistiek centrum in Gennep uit

Arvato breidt logistiek centrum in Gennep uit
06-11-2017 11:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENNEP/GÜTERSLOH - Arvato SCM Solutions heeft zijn logistieke distributiecentrum in Gennep, Nederland uitgebreid. De toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van supply chain en logistiek realiseerde nog twee units van in totaal 26.000 vierkante meter aan opslagruimte en 1.000 vierkante meter kantoorruimte.

De grote vraag van internationale klanten is de belangrijkste reden voor de uitbreiding van deze locatie, die in het voorjaar van 2016 in gebruik werd genomen. "De uitbreiding past binnen onze strategie voor Nederland," vertelt Andreas Barth, President Hightech & Entertainment bij Arvato SCM Solutions. "We groeien mee met onze klanten die actief zijn in high-tech, beauty & fashion, consumentenelektronica en de gezondheidszorg."

Vooral overzeese klanten gebruiken de locatie in Noord-Limburg als centraal magazijn voor de Europese markt vanwege de goede vervoersverbindingen en individualiseren en distribueren hun producten vanaf daar. “De nieuwe ruimte, een investering van meerdere tientallen miljoenen, zijn al volledig geboekt," licht Martijn Nielen, VP Netherlands bij Arvato SCM Solutions, toe.

Naast orderpicking en distributiediensten biedt de locatie ook complexere dienstverlening, zoals bundeling, productconfiguratie, retourbeheer en andere diensten met toegevoegde waarde. In totaal beschikt het logistieke centrum van Arvato in Gennep over meer dan 56.000 vierkante meter aan opslagruimte en 4.000 meter kantoorruimte. De uitbreiding van de locatie zorgt voor 200 nieuwe banen en daarmee stijgt het aantal medewerkers naar ongeveer 700.

Met het beheer van vier distributiecentra in Schiphol-Rijk, Venlo, Venray en Gennep is Arvato SCM Solutions uitstekend gepositioneerd voor toekomstige groei. Martijn Nielen: "Deze nieuwe uitbreiding is de volgende stap in onze indrukwekkende groei in Nederland. We onderzoeken nu al nieuwe uitbreidingsmogelijkheden en hebben de mogelijkheid om de opslagruimte in Gennep met nog 65.000 vierkante meter te vergroten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden