Minister: kijken naar gifnorm aardbeien

Minister: kijken naar gifnorm aardbeien
06-11-2017 11:51 | Gezondheid | auteur ANP

BRUSSEL - Het is altijd goed om te kijken of de normen voor bestrijdingsmiddelen in etenswaren afdoende zijn. Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten zei dat maandag in Brussel naar aanleiding van het bericht dat aardbeien zes keer giftiger zijn dan ander fruit in de supermarkt.

Op aardbeien worden gemiddeld zeven tot acht schadelijke stoffen gespoten, meldde Trouw zaterdag. "We moeten nu goed kijken wat dat precies inhoudt'', zei Schouten voorafgaand aan haar eerste overleg met haar EU-collega’s. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet toe op handhaving van de normen en stelt dat de waardes binnen de normen blijven, aldus de minister.

De NVWA liet zaterdag weten geen risico's te zien en in te grijpen als die er wel zijn. De toezichthouder benadrukte dat de Europese normen voor deze stoffen heel streng zijn. Schouten verwacht nog wel een discussie over de kwestie. "Altijd kijkt men periodiek weer naar hoe de normen worden vastgesteld en dat zal nu ook ongetwijfeld gebeuren.’’

De minister zei naast het belang van de boeren ook duurzaamheid, de natuur en het klimaat als leidraad te nemen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden