Clicky


Schutter richt bloedbad aan in kerk Texas

Schutter richt bloedbad aan in kerk Texas
06-11-2017 00:19 | Buitenland | auteur ANP

SUTHERLAND SPRINGS - In een kerk in de plaats Sutherland Springs in de Amerikaanse staat Texas heeft een gewapende man het vuur geopend op de aanwezige kerkgangers in de kleine First Baptist Church. Daarbij zijn zeker twintig mensen gedood en evenzoveel verwond. De identiteit en het motief van de schutter zijn nog niet bekend.

Uren na het incident is er nog geen officieel aantal doden en gewonden bekendgemaakt door de autoriteiten. Ook de Britse BBC en het Amerikaanse CNN meldden kort na het incident dat er minstens 27 doden en tussen de 20 en 25 gewonden gevallen. De New York Times telde "minstens 25 doden en 24 gewonden''. De meeste andere Amerikaanse media houden het op ,,minimaal 20 doden en evenzoveel gewonden.''

Volgens getuigen schoot de man om 11.30 uur lokale tijd met een semi-automatisch wapen op aanwezigen in de kerk. De schutter zou volgens de sheriff van de plaats "zijn gedood na een korte achtervolging''. Onder de slachtoffers bevinden zich ook kinderen, meldt het lokale nieuwsstation KENS5. Rondom de kerk zijn hulpdiensten, de FBI en de politie massaal aanwezig. Ziekenhuizen in de omgeving maken bekend dat ze gewonden behandelen.

Sutherland Springs is een dorpje in het zuiden van Texas, niet ver van de stad San Antonio en telt ongeveer 400 inwoners. Volgens dorpsbewoners wonen doorgaans ongeveer vijftig mensen de diensten in het kerkje bij.

De Amerikaanse president Donald Trump, vice-president Mike Pence en de gouverneur van de staat Texas hebben via Twitter hun medeleven betuigd. "Moge god de slachtoffers en nabestaanden van Sutherland Springs bijstaan. Ik monitor de zaak vanuit Japan'', aldus de president die op dit moment een rondreis door Azië maakt.