Clicky


'200 miljoen schade door asbest in straalgrit'

'200 miljoen schade door asbest in straalgrit'
04-11-2017 19:37 | Financieel | auteur ANP

DORDRECHT - De asbestzaak bij het bedrijf Eurogrit zorgt voor miljoenen euro's schade voor de onderhoudssector. Koninklijke OnderhoudNL, de organisatie voor ondernemers in de sector, schat de bedrijfseconomische schade tussen de honderdzestig en tweehonderd miljoen euro. "Een megabedrag, dit kunnen we vergelijken met andere sectoren waar vogelgriep of het eierenschandaal in hetzelfde rijtje staan, aldus Okke Spruijt, directeur van de branchevereniging tegen EenVandaag.

Het bedrijf in Dordrecht leverde het reinigingsmiddel aan zo´n 140 bedrijven. Volgens EenVandaag ligt bij veel bedrijven de productie geheel of gedeeltelijk stil maar moet wel het loon van ongeveer 2200 mensen worden doorbetaald. De schade kan nog hoger uitvallen, want die personele gevolgen zijn nog niet meegerekend.

Begin oktober begon Eurogrit een grote terugroep-actie omdat er asbest in het straalgrit zit en sindsdien adviseert het bedrijf klanten om het spul niet meer te gebruiken. Hoeveel mensen mogelijk met de kankerverwekkende stof in aanraking zijn gekomen kan het bedrijf niet zeggen.