Transport Online - Burgemeester sluit huis in Waalwijk met fataal drugslab

Burgemeester sluit huis in Waalwijk met fataal drugslab

Burgemeester sluit huis in Waalwijk met fataal drugslab
04-11-2017 19:27 | Binnenland | auteur ANP

KAATSHEUVEL - Het huis en de schuur in Kaatsheuvel waar twee mannen vrijdagmiddag overleden omdat ze de giftige dampen van een drugslab hadden ingeademd, gaan voor drie maanden op slot. Burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand heeft dat zaterdag besloten en bekendgemaakt. Volgens hem is door het drugslab de buurt in gevaar gebracht.

In de schuur van het huis was een amfetaminelab ingericht. De twee mannen van 48 jaar uit Kaatsheuvel kwamen om het leven omdat ze koolmonoxide hadden ingeademd. Een van de overledenen is de eigenaar van het huis, vertelde zijn advocaat Mark Nillesen zaterdag.

Een 21-jarige bewoner van het huis en een vrouw werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Uit voorzorg werden zes huizen in de buurt ontruimd. De man is na ontslag uit het ziekenhuis aangehouden.

De 48-jarige huiseigenaar was sinds augustus voorwaardelijk vrij uit de gevangenis na een veroordeling wegens poging tot doodslag op de nieuwe partner van zijn ex. In het verleden is hij ook gestraft voor drugsfeiten maar volgens Nillesen was hij niet bedreven in drugsproductie.

De politie wil niets kwijt over de identiteit van de betrokkenen en hun relatie. Ook zaterdag heeft de recherche rond de woning nog onderzoek gedaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions