Grote brand in oude fabriek Amersfoort

Grote brand in oude fabriek Amersfoort [+foto's]
04-11-2017 09:55 | Binnenland | auteur ANP

AMERSFOORT - In een oud fabriekspand aan de Soesterweg in Amersfoort heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Bij de brand, die inmiddels onder controle is, kwam ook asbest vrij. Tijdens het nablussen is nog altijd sprake van veel rookontwikkeling en de brandweer waarschuwt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.

Volgens een woordvoerster van de brandweer was het pand zo goed als leeg. De vlammen sloegen meters hoog uit het gebouw. Vanwege de hitte bestreed de brandweer het vuur vanaf de buitenkant van het gebouw, dat als verloren moet worden beschouwd. "De oorzaak van de brand weten we nog niet", zegt ze. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

De schadelijke asbestdeeltjes die zijn vrijgekomen kwamen op de stoep en de naastgelegen Soesterweg terecht. De omgeving is daar afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf gaat het gebied schoonmaken. Volgens de gemeente is er geen asbest gevonden rondom woningen.

Ook wordt het afgebrande fabriekspand nog onderzocht op asbest. Wordt het aangetroffen, dan wordt het verwijderd, aldus de gemeente op de website.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,462

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden