Clicky


 


'Inval bij Duits moederbedrijf van Makro'

'Inval bij Duits moederbedrijf van Makro'
03-11-2017 17:44 | Buitenland | auteur ANP

DÜSSELDORF - Bij het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft vrijdag een inval plaatsgevonden wegens een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. Het moederbedrijf van groothandel Makro in Nederland laat weten mee te werken aan het onderzoek.

De inval heeft te maken met de aankondiging van de afsplitsing van het retailgedeelte van het bedrijf. De tak waar winkelketen Mediamarkt onder valt ging verder onder de naam Ceconomy. Bij de Duitse beurswaakhond kwamen klachten binnen over de de opvallende koersbeweging van Metro rondom de aankondiging in maart vorig jaar.

Het onderzoek richt zich op president-commissaris Jürgen Steinemann en een niet nader genoemd bestuurslid. Steinemann kocht toen hij eind februari 2016 werd benoemd als voorzitter van de raad van toezicht voor een miljoen euro aan aandelen.

De koers van Metro steeg flink door de aangekondigde afsplitsing. De afsplitsing van Ceconomy werd in juli van dit jaar afgerond. Dat bedrijf heeft nu een eigen beursnotering.

Metro zegt dat er geen sprake was van voorkennis bij Steineman en het bestuurslid. De aankondiging zou volgens de regels zijn gegaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions