Clicky


GLS breidt depot Rotterdam uit

GLS breidt depot Rotterdam uit
02-11-2017 10:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Nog voor het begin van de najaarsdrukte heeft pakket- en vrachtdienst GLS zijn grootste depot in Nederland aanzienlijk uitgebreid en gemoderniseerd – voor 5,9 miljoen euro. Bovendien wordt het GLS-netwerk nationaal en internationaal versterkt door extra lijndiensten van en naar Rotterdam.
De pakket- en vrachtvolumes van GLS Netherlands zijn dit jaar opnieuw sterk toegenomen. Voor het komende piekseizoen verwacht de logistieke dienstverlener nog een extra stijging. “Door de uitbreiding van ons depot in Rotterdam houden wij gelijke tred met de ontwikkeling van onze klanten en kunnen wij een hoge bezorgkwaliteit blijven garanderen, ook bij internationale verzending”, zegt Milo Kars, General Manager GLS Netherlands.

Verzending in de Benelux versterkt

Vanaf nu kunnen in het depot twee keer zoveel pakketten als voorheen worden verwerkt. Dankzij de verbouw is de distributieruimte toegenomen tot 6600 vierkante meter en is het aantal laad- en losdeuren voor vrachtwagens vergroot van 72 tot 137. Tegelijkertijd is er voor de pakketten een nieuwe, ultramoderne sorteerinstallatie in gebruik genomen. Palletzendingen worden door GLS nu gesorteerd in een nieuwe loods met een oppervlakte van 1900 vierkante meter. Dankzij efficiënt gebruik bedraagt de capaciteitswinst bijna 100 procent.

De optimalisering van de lijndiensten zorgt ervoor dat de investering in het depot ook voor internationale GLS-klanten een stap voorwaarts is. Zo begint GLS nu stap voor stap met een groot aantal nieuwe, tijdbesparende rechtstreekse verbindingen, niet alleen naar depots in Nederland, maar ook naar België.

Factor voor de regio

Ook heeft GLS bij het project rekening gehouden met milieuaspecten: zo leveren zonnecollectoren op het dak milieuvriendelijke elektriciteit aan het depot. GLS heeft bovendien de PakketShop, de kantoren en de bedrijfskantine volledig gemoderniseerd en zo ook de arbeidsomstandigheden voor het personeel verbeterd.

Momenteel werken op de locatie 40 medewerkers voor GLS en 85 chauffeurs en bezorgers via transportpartners. Als de toename van het aantal zendingen aanhoudt, ontstaan in de regio in de toekomst meer dan 40 nieuwe banen voor chauffeurs en bezorgers. Het uitgebreide depot biedt hiervoor voldoende ruimte en mogelijkheden.