Clicky


New DAF XF FT 480 voor Tiltrans

New DAF XF FT 480 voor Tiltrans
01-11-2017 16:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BURGUM - Bedrijfswagen Service Friesland heeft de sleutels mogen overhandigen van deze prachtige New DAF XF FT 480 Super Space Cab aan Tiltrans Transport in Bergum. Eind september 2017 had BSF al de eer om de zesde uit een serie van zes XF-trekkers af te mogen leveren bij Tiltrans. En nu november 2017 wederom mag BSF opnieuw leveren aan Tiltrans, en wel de New XF.

De New XF FT 480 is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 motor met een nieuwe Traxon geautomatiseerde versnellingsbak met 12 versnellingen. Dankzij de vele innovaties levert deze motor nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement. De New XF kan nu op kruissnelheid rijden met motortoerentallen van slechts 900 omw/min, wat als bijkomend voordeel heeft dat het geluidsniveau vergelijkbaar is met dat van een personenauto uit het premiumsegment.

In de zeer ruime cabine met de smaakvolle warme zandkleuren zit bijna alle opties. Een koelkast, Full ledverlichting, waarbij in het dashboard voor Tiltrans een dubbele PTO is geplaatst voor de compressor en de hydrauliek. De zeer comfortabele cabine is hiernaast uitgevoerd met het nieuwe temperatuur en klimaatregelsysteem. Dit systeem omvat one-touch ontwasemen, standventilatie, standverwarming met timer, restwarmte en automatische recirculatie, en kan worden bediend vanaf het bedieningspaneel in de achterwand. De gehele cabine van de DAF XF FT 480 Super Space Cab is voorzien met alle comfort voor de chauffeur.

Tiltrans is ondergebracht in een drietal werkmaatschappijen te weten Tiltrans Noord en Tiltrans Milieu gevestigd in Burgum (Frl) en Tiltrans Zuid gevestigd in Best (NB) Het werkgebied van Tiltrans beslaat een groot deel van Europa waarbij Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Denemarken en Groot-Brittannië de belangrijkste landen zijn.

Tiltrans Noord en Tiltrans Zuid beschikken samen over een wagenpark met de meest uiteenlopende voertuigen n.l. Kipwagens, siloblaaswagens, tankwagens, walkingflooropleggers en openopleggers met laadkraan. Tiltrans Noord beschikt over 40 trekkende eenheden en 100 getrokken eenheden. Tiltrans Zuid beschikt over 8 trekkende eenheden en 10 getrokken eenheden.



Tiltrans Milieu verzorgt transporten van slachtbijproducten afkomstig van grote slachterijen in Nederland. Voor het uitvoeren van deze transporten worden kippers, tankwagens en een koeloplegger ingezet. De kipopleggers zijn voorzien van vloeistofdichte laadbakken welke voorzien zijn van afdekzeil of afdekkleppen. Bij Tiltrans Milieu werken 20 chauffeurs. Tiltrans Milieu beschikt over 17 trekkende eenheden en 30 getrokken eenheden.

Aan Tiltrans Noord is deze prachtige DAF XF FT 480 Super Space Cab toegevoegd. Gespoten in de bedrijfskleuren van Tiltrans, en met boven de stoere grill het logo van Tiltrans duidelijk zichtbaar. Tiltrans heeft wederom een pracht New XF erbij gekregen, welke gezien mag worden op het wegennet!