Transport Online - 61-jarige vrouw verdacht van verduistering van 700.000 euro

61-jarige vrouw verdacht van verduistering van 700.000 euro

61-jarige vrouw verdacht van verduistering van 700.000 euro
01-11-2017 12:11 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Afgelopen woensdag hielden agenten van de Rotterdamse politie een 61-jarige vrouw aan op verdenking van het verduisteren van ruim zeven ton. De vrouw was bestuurslid van een stichting die zich onder andere bezig houdt met bewindvoering, meldt de politie. 

In december 2016 werd er aangifte gedaan van verduistering door de directeur van de stichting, naar aanleiding van signalen van fraude. “Zo is het balletje gaan rollen,” vertelt rechercheur Richard Kroos. Het rechercheteam ging voortvarend te werk en startte een uitgebreid onderzoek naar deze mevrouw en haar handelingen.

Als bestuurslid had de verdachte ongelimiteerde toegang tot de bankrekeningen van de slachtoffers. Uit het onderzoek bleek al snel dat er van de rekeningen van slachtoffers ongeoorloofd geld werd overgemaakt naar de rekening van verdachte. Ook wordt mevrouw verdacht van het opnemen van grote sommen contant geld met de pinpas van de slachtoffers.

Het gaat om minimaal vier slachtoffers en een totaal van meer dan 700.000 euro. De vrouw wordt er van verdacht dit in de periode 2012- 2016 te hebben verduisterd.

Rechercheur Kroos; "De slachtoffers in deze zaak waren door hun lichamelijk of geestelijke toestand niet in staat om zelfstandig hun financiën te beheren. Daarnaast wikkelde de stichting nalatenschap van inmiddels overleden mensen af. Dat deze verdachte op sluwe wijze misbruik gemaakt lijkt te hebben van mensen in een kwetsbare positie is smakeloos en rekenen wij haar zwaar aan.”

 De verdachte is vrijdag voorgeleid en zit voorlopig nog vast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions