Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte

Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte
31-10-2017 09:56 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Programmamaker Jelle Brandt Corstius gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door televisieproducent Gijs van Dam. Dat kondigt hij dinsdag aan in een verklaring, uitgegeven na de uitlatingen van Van Dam maandagavond in het tv-programma Pauw.

Daarin erkende Van Dam dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was.

Brandt Corstius zegt "kwaad en verdrietig" te zijn over de woorden en de ontkenning van zijn vermeende belager. "Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid."

In zijn verklaring zegt Brandt Corstius andere slachtoffers te willen aansporen "eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen. En om ze te steunen". De uitzending van Pauw was volgens hem "allesbehalve steunend". "Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers."

Advocaat Nico Meijering meldt namens hem dat een aangifte tegen Van Dam - in een persverklaring als Van D. aangeduid - in voorbereiding is. Het optreden van Van D. heeft volgens de advocaat Brandt Corstius gesterkt in zijn voornemen de aangifte door te zetten. Vanwege het verzamelen en verwerken van bewijs "vereist deze aangifte tijd en zorgvuldigheid", stelt Meijering. "Jelle Brandt Corstius ziet in het optreden van Van D. en zijn raadsman de bevestiging van de moeilijke positie waarin hij en andere slachtoffers van seksueel misbruik vaak verkeren."

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp. Van Dam werkte bij de talkshow. Hij zei bij Pauw dat hij zijn advocaat Peter Plasman opdracht heeft gegeven aangifte te doen tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. "Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei hij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden