Beschuldigde: Jelle Brandt Corstius liegt

Beschuldigde: Jelle Brandt Corstius liegt
31-10-2017 00:16 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, is televisieproducent Gijs van Dam. Hij reageerde maandagavond in het programma Pauw op de aantijgingen van zijn voormalige collega.

Van Dam erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar dat er geen sprake was van dwang. Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. „Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei Van Dam.

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp, Van Dam werkte bij de talkshow. De twee mannen hebben na het voorval er nooit meer over gesproken, zegt Van Dam. Volgens Van Dam ging het om seks in een dronken bui met wederzijdse toestemming.

Van Dam wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman, volgens de raadsman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. "Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brand Corstius beschuldigt iemand ervan een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement."

Van Dam is momenteel zelfstandig televisieproducent, daarvoor werkte hij in soortgelijke functies bij Talpa, CCCP en Endemol.

Brand Corstius reageerde vanavond op Twitter met de tekst: "Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden