Clicky

 
Transport Online - Gezamenlijke aanpak verdachte webshops

Gezamenlijke aanpak verdachte webshops

Gezamenlijke aanpak verdachte webshops
30-10-2017 11:47 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Webshops die hun verplichtingen niet nakomen, worden harder aangepakt. Wanneer het Landelijk Meldpunt Internetoplichting drie of meer aangiftes of meldingen van oplichting krijgt, kan de rekening al worden geblokkeerd. Daarover hebben politie, Openbaar Ministerie (OM) en betaaldiensten aangesloten bij Currence-IDEAL afspraken gemaakt.

Als een webshop verkeerde producten levert, helemaal niets levert of zich bijvoorbeeld niet houdt aan garantiebepalingen, kunnen sancties volgen om te voorkomen dat meer mensen gedupeerd raken.

"Het is een nieuwe maatregel in de strijd tegen internetcriminaliteit'', zegt een politiewoordvoerster. "Het doel is deze oplichtingspraktijken zo veel mogelijk te verstoren. We hebben eerder ook zulke afspraken gemaakt met banken en Marktplaats.'' In de strijd tegen oplichters komt de advertentiewebsite eind november met een nieuwe dienst rond de betaling en verzending van artikelen. De betaling van een koper komt eerst op een rekening van het Online Betaalplatform (OBP). Pas als de aankoop is ontvangen, wordt het geld overgemaakt.

"Niet iedereen voelt zich prettig bij het vooruitbetalen van een product dat nog niet is opgestuurd. Andersom geldt dat verkopers soms aarzelen iets op te sturen als er nog geen betaling is bijgeschreven." Deze gelijk oversteken-service ziet Marktplaats als een stap om online handelen makkelijker en veiliger te maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen