Transport Online - Netto omzet Scania stijgt naar recordhoogte

Netto omzet Scania stijgt naar recordhoogte

Netto omzet Scania stijgt naar recordhoogte
30-10-2017 10:20 | Financieel | auteur Redactie [FE]

SOEDERTALJE - De netto omzet van vrachtwagenfabrikant Scania is in de eerste negen maanden van 2017 gestegen naar een recordhoogte van 86,4 miljard Kronen, omgerekend zo'n 8,9 miljard euro. Een stijging van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De vraag naar de New Generation Scania was goed en die trend zet zich volgens Scania voort.

Scania behaalde de eerste negen maanden een winst van 935 miljoen euro eveneens een fikse stijging ten opzichte van vorig jaar.

CEO Henrik Henriksson: "Deze periode werd beïnvloed door een hoog investeringsniveau, hogere productiekosten en minder gunstige marktomstandigheden. Desondanks slaagde Scania erin om in de eerste negen maanden een sterke winst te draaien, met een stijging van 10,5 procent.

De orders voor nieuwe vrachtwagens steeg de eerste negen maanden met 27 procent ten opzicht van 2016. Deze sterke vraag zet zich in Europa voort. De trend in Latijns-Amerika en Brazilië is eveneens positief. In Eurazië is de vraag minder positief.

In september is de tweede fase in Scania's introductie van de nieuwe generatie vrachtwagens gelanceerd - het Scania XT assortiment met vrachtwagens op maat voor de bouw- en bosbouwindustrie. 

In oktober ontving Scania de beslissing van de Europese Commissie over de kartelvorming van truckbouwers. Scania betwist de bevindingen en zal in beroep gaan. Scania benadrukt ook dat het in de onderzoekstijd volledig met de Europese Commissie heeft samengewerkt."

Foto's

 • Palty - Dronten
  Palty - Dronten
 • Postma
  Postma
 • J.Roeland
  HOEKSTRA BV
 • J.Roeland
  BMT Koeriers

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen