Transport Online - Herfststorm over hoogtepunt heen

Herfststorm over hoogtepunt heen

Herfststorm over hoogtepunt heen
29-10-2017 10:09 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - De derde storm van deze herfst heeft op diverse plaatsen schade veroorzaakt, maar grote incidenten hebben zich voor zover bekend niet voorgedaan. Volgens Weeronline is de storm over zijn hoogtepunt heen. Vooral in het noorden van het land waaide het stevig in de nacht van zaterdag op zondag. De hulpdiensten kregen op diverse plaatsen meldingen van stormschade, zoals omgewaaide bomen en takken op de weg.

In Borne (Overijssel) viel een ontwortelde boom op een politieauto, met flinke blikschade tot gevolg. In Noord-Limburg kwam een boom op het spoor terecht. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo ligt daardoor stil.

Een kade in Delfzijl kwam blank te staan. De wind zwol verderop in de Eemshaven rond 4 uur 's nachts even aan tot kracht 10. In de omgeving waren circa tachtig leden van de dijkbewaking 's nachts op pad voor inspecties.

Voorzorg

Doorgangen in de dijk die Delfzijl beschermt waren uit voorzorg gesloten omdat hoogwater werd verwacht. Uiteindelijk bleek dat wel mee te vallen: de waterstand bleef steken op 3,63 meter boven Normaal Amsterdams Peil (NAP), terwijl 4 meter was voorzien.

Het KNMI waarschuwt dat nog zware windstoten kunnen voorkomen. In de loop van de ochtend neemt de wind verder in kracht af.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions