Clicky

 
Transport Online - Zeesluis Farmsum dicht vanwege storm en verwachte hoge waterstand

Zeesluis Farmsum dicht vanwege storm en verwachte hoge waterstand

Zeesluis Farmsum dicht vanwege storm en verwachte hoge waterstand
28-10-2017 19:38 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De stormachtige wind die momenteel over ons land trekt, zal in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober voor hoge waterstanden zorgen langs de Groningse kust bij Delfzijl. Rijkswaterstaat heeft vanuit het Watermanagementcentrum Nederland belanghebbenden in die regio, zoals de waterschappen, geïnformeerd.

Bij Delfzijl wordt zondagochtend rond 4.30 uur (wintertijd) een hoogwater van 4 meter boven NAP verwacht. Er is geen overstromingsgevaar, maar buitendijkse gebieden zullen onder water komen te staan.

Maatregelen

Rijkswaterstaat, waterschappen en havens in het noorden van het land treffen op basis van de verwachtingen maatregelen, zoals het sluiten van dijkdoorgangen (coupures), het ontruimen van kades en het instellen van dijkbewaking. In de zeesluis bij Farmsum worden de hoge vloeddeuren, die dienst doen als stormvloedkering, gesloten. De zeesluis is dan tijdelijk gestremd voor de scheepvaart. Indien noodzakelijk worden ook andere sluizen en bruggen tijdens de storm niet bediend. 

De wind zorgt tevens voor verhoogde waterstanden op het IJsselmeer. Ook daar treffen Rijkswaterstaat en waterschappen maatregelen. Mogelijk wordt de Stormvloedkering Ramspol gesloten. Dat gebeurt wanneer de wind de waterstand bij Ramspol doet stijgen tot NAP +50 cm. De verwachte waterstand ligt momenteel nog onder het sluitpeil van de kering, maar Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten. 

Voor het overig deel van de Nederlandse kust worden geen bijzondere effecten verwacht.

Wegverkeer

Ook weggebruikers moeten in de nacht van zaterdag op zondag rekening houden met de zware windstoten. Rijkswaterstaat adviseert hen de weersverwachting te volgen en het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. Vanuit de verkeerscentrales houdt Rijkswaterstaat de situatie op de weg in de gaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions