Transport Online - Doek gevallen voor Air Berlin

Doek gevallen voor Air Berlin

Doek gevallen voor Air Berlin
28-10-2017 00:45 | Algemeen | auteur ANP

BERLIJN - Met de laatste vlucht is er na bijna veertig jaar een eind gekomen aan het bestaan van Air Berlin. De Airbus 320 met het speciale vluchtnummer BER4EVR vertrok vrijdagavond kort na 22.30 uur vanaf München om ruim een uur later te landen op de Berlijnse luchthaven Tegel. Daar werd het vliegtuig opgewacht door een grote groep fans.

Alvorens te landen maakte het toestel drie ererondjes boven de Duitse hoofdstad, een route die de vorm van een hart aannam. Air Berlin stond bekend om de chocolade hartjes die na elke vlucht werden uitgedeeld.

Op Facebook nam Air Berlin vrijdag afscheid: "Lieve fans, lieve passagiers, we zullen jullie missen en wensen jullie veel 'happy landings' in de toekomst.'' Op Twitter postte de maatschappij een reeks foto's van haar toestellen, sommige in speciale kerstuitvoering, en groepsportretten van piloten en cabinepersoneel.

Air Berlin werd in 1978 opgericht in Amerika - omdat toen alleen voormalige geallieerden op Berlijn mochten vliegen - en voerde de eerste vlucht uit op 28 april 1979 (Berlijn-Palma de Mallorca). De maatschappij specialiseerde zich in bestemmingen rond de Middellandse Zee. In 1991 werd Air Berlin officieel een Duitse carrier.

Afgelopen zomer ging de prijsvechter failliet nadat grootaandeelhouder Etihad vanwege aanhoudende verliezen zijn handen ervan af had getrokken. Delen van de boedel komen in handen van Lufthansa en easyJet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions