Clicky


Hans Kraay senior op 81-jarige leeftijd overleden

Hans Kraay senior op 81-jarige leeftijd overleden
27-10-2017 17:25 | Sport | auteur ANP

UTRECHT - Hans Kraay senior is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Kraay, een spijkerharde verdediger, speelde zelf in de jaren vijftig en zestig voor DOS en Feyenoord. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands elftal.

Kraay werd in 1958 met DOS kampioen van Nederland. Hij pakte ook twee landstitels met Feyenoord, in 1962 en 1965. In dat laatste jaar won Kraay met de Rotterdamse club ook de KNVB-beker.

Als trainer werkte de geboren Utrechter na zijn actieve carrière voor onder meer Ajax, Feyenoord, AZ, Sparta Rotterdam en FC Den Haag. Kraay senior bekleedde de functie van technisch directeur bij Feyenoord en PSV. Hij ging daarna verder als voetbalanalist op de radio en televisie bij de NOS.

De markante voetbalman was ook geruime tijd vaste gast in het praatprogramma van presentator Wilfred Genee, maar stopte daar in 2004 na herhaaldelijke ruzies met tafelgenoot Johan Derksen. Sindsdien liet Kraay sr. zich weinig meer zien op televisie. Zijn zoon Hans Kraay jr. schuift nu regelmatig aan bij Voetbal Inside.

De vrouw van Kraay senior overleed afgelopen zomer. Hij leidde sindsdien een teruggetrokken leven. De Utrechter overleed in het bijzijn van zijn kinderen. Hij wordt in besloten kring begraven.