Veel overtredingen tijdens Duitse controle op A30

Veel overtredingen tijdens Duitse controle op A30 [+foto's]
27-10-2017 17:16 | Controles | auteur Redactie [FE]

GILDEHAUS - De Duitse politie heefrt donderdag 26 oktober een grootschalige controle gehouden op de A30 ter hoogte van Gildehaus. Bij de controle waren eveneens ambtenaren van de BAG, het douanekantoor Osnabrück en Bentheim en de Belastingdienst aanwezig. De controle was gericht op het goederenvervoer.

Van de in totaal 46 gecontroleerde voertuigen waren er 31 niet in orde. Naast de gebruikelijke schendingen van rij- en rusttijden, overbelading en technische gebreken vond de politie ook bij drie Poolse vrachtwagens weer AdBlue-killers. 

Bovendie vond de politie bij een 21-jarige Oekraïense chauffeur van een kleine vrachtwagen Chrystal Meth. Een snelle test toonde aan dat de man onder invloed van deze drug zijn vrachtwagen had bestuurd.

Een Poolse chauffeur die nog geldboetes van 2.100 euro open had staan mocht deze ter plaatse afrekenen.

Bij een trailer van een Duitse firma bleek de remschijf volledig kapot. De complete remklauw ontbrak. de politie verbood de chauffeur de verdere reis.

Er werden twee boetes uitgeschreven voor schending van het minimumloon en in twee andere gevallen had men het vermoeden dat er illegaal gewerkt werd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden