Clicky

 
Transport Online - Directiewisseling bij Koninklijk Nederlands Vervoer

Directiewisseling bij Koninklijk Nederlands Vervoer

Directiewisseling bij Koninklijk Nederlands Vervoer
26-10-2017 17:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - KNV directeur Ad Toet legt per 1 januari 2018 zijn functie neer. Toet was ruim tien jaar algemeen directeur van de werkgeversorganisatie. Gedurende die periode zag de vereniging zich geconfronteerd met een economische crisis en de verdere invoering van marktwerking binnen de mobiliteitssector.

Het sterkte Toet in zijn overtuiging dat alleen een samenhangend en duurzaam mobiliteitssysteem toekomst heeft. Dat vereist het ‘ontschotten’ van de sectoren en intensieve onderlinge samenwerking, meende Toet.

Binnen KNV, waarin het taxi- en zorgvervoer, het touringcarvervoer, het spoorgoederenvervoer verenigd zijn, en dat via (recentelijke) ondersteuning van branchevereniging OV-NL ook het openbaar vervoer in Nederland faciliteert, vond Toet genoeg concrete aanleiding om kruisverbindingen te leggen en gedeelde belangen te benutten. “Voor mij is de cirkel nu rond. Een goed functionerende samenleving heeft efficiënt vervoer van reizigers en goederen nodig. Dat gezamenlijke belang vormde mijn persoonlijke drijfveer en geeft KNV haar koninklijke glans.”

Na zijn vertrek bij KNV zal Ad Toet in opdracht van KNV het tweejarige EU digitaliseringsproject ELETA leiden, dat een efficiencyslag voor de Europese spoorgoederensector betekent.

Hubert Andela, secretaris KNV Taxi en Zorgvervoer, wordt op 1 januari aanstaande de nieuwe algemeen directeur van KNV. Carlo Cahn, tevens secretaris KNV Bus, zal de functie van adjunct-directeur vervullen.

Onder het voortgezet voorzitterschap van Bertho Eckhardt legt Koninklijk Nederlands Vervoer zich de komende jaren verder toe op het optimaliseren van het personenvervoer. KNV heeft de ambitie om in samenwerking met uiteenlopende partijen het door het nieuwe kabinet nagestreefde Mobility as a Service (MaaS) vorm en inhoud te geven.

Bertho Eckhardt: ‘We willen dat onze leden en hun klanten meeprofiteren van de huidige mobiliteitsontwikkelingen. Met dat doel voor ogen stelt KNV ook in de toekomst alles in het werk om een prominent, kundig en integere gesprekspartner voor overheid en onze mobiliteitspartners te blijven.”

Tijdens de KNV nieuwjaarsreceptie begin februari vindt het formele afscheid van Ad Toet plaats.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden