Frankrijk voert strengere regelgeving in met betrekking tot parkeren met gevaarlijke stoffen

Frankrijk voert strengere regelgeving in met betrekking tot parkeren met gevaarlijke stoffen
26-10-2017 13:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Frankrijk heeft op 13 oktober een besluit gepubliceerd met betrekking tot strengere regelgeving voor het parkeren van voertuigen met gevaarlijke stoffen. Hiermee wil de Franse overheid zowel het voorkomen van ongevallen met deze voertuigen als het beperken van de gevolgen hiervan voor derden, verbeteren. Dat meldt EVO vandaag.

De nieuwe maatregelen gaan onder meer over het parkeren op de openbare weg van meer dan twaalf uur. Binnen de bebouwde kom is dit niet toegestaan en buiten de bebouwde kom moet een minimale afstand van vijftig meter worden gerespecteerd ten opzichte van woningen, publiek toegankelijke instellingen of andere voertuigen die ontvlambare stoffen vervoeren.

De maatregelen hebben ook betrekking op de omheining van parkeerplaatsen, de afstand tot de openbare weg en woningen, de organisatie van het parkeren, de kennis over de aard van de aanwezige lading, de preventie- en bestrijdingsmaatregelen tegen brand en vervuiling, het optreden van bewakers en de informatie aan hulpverleners.

Deze nieuwe regelgeving geldt zowel voor nationaal als internationaal vervoer binnen Frankrijk en is een aanvulling op het reeds bestaande Europese Akkoord met betrekking tot het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen. Een aantal bepalingen binnen dit besluit van 21 september 2017 zullen op 2 januari 2018 van kracht worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden