Transport Online - Centraal Bureau Levensmiddelenhandel ziet grote voordelen in vrachtwagens over de busbanen

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel ziet grote voordelen in vrachtwagens over de busbanen

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel ziet grote voordelen in vrachtwagens over de busbanen
26-10-2017 11:27 | Transport | auteur Redactie [FE]

LEIDSCHENDAM - Het CBL, koepelorganisatie van supermarkten en foodservice bedrijven, ziet ook de milieuvoordelen om Nederland filevrij te maken waarmee eerder deze week de ANWB naar buiten trad. Jaarlijks leggen vrachtwagens 500 miljoen kilometer af om de schappen in de supermarkten te vullen. Ongeveer tien procent van de tijd staan vrachtwagens, die supermarkten bevoorraden, in de file wat overbodige CO2-uitstoot oplevert.

File rijden betekent meer CO2-uitstoot. Een vrachtwagen stoot in de file 2,4 keer zoveel uit. Als de supermarkten en foodservice bedrijven bevoorraad kunnen worden zonder dat het vrachtverkeer in de file staat, is dat een grote winst voor het milieu.

Het CBL levert een oplossing om de CO2-uitstoot te reduceren op een presenteerblaadje aan het nieuwe Kabinet. Beoogd minister Wiebes kan hier direct mee aan de slag om vrachtwagens uit de file te halen door ze gebruik te laten maken van busbanen en het oprekken van venstertijden in de binnensteden. De besparing die dit oplevert staat gelijk aan de CO2-uitstoot van ruim 11 duizend huishoudens.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen