Transport Online - Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten
25-10-2017 11:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Inland Electronic Navigational Charts (IENC’s) zijn een onmisbaar hulpmiddel voor een veilige scheepvaart. De verbeterde IENC’s van Rijkswaterstaat zijn actueler en kwalitatief hoogwaardiger waardoor zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met nog meer relevantie kenmerken beschikt.

Zo zijn in de nieuwe vaarkaarten onder andere autoafzetplaatsen, doorvaarthoogtes en permanent afgemeerde schepen te vinden. De IENC’s zijn gratis te downloaden via de website Vaarweginformatie.

Afstemming met andere vaarwegbeheerders

Met collega vaarwegbeheerders heeft vooraf afstemming plaatsgevonden over de celgrenzen en de inhoud van de IENC’s. Voor de gebruiker betekent dit dat hij een uniformer en goed aansluitend vaarwegoverzicht gepresenteerd krijgt.

Eerste kaarten nu gratis beschikbaar

Rijkswaterstaat gaat in de komende maanden in gedeeltes de nieuwe IENC’s publiceren van alle Rijksvaarwegen in Nederland van CEMT-klasse 5a en hoger (>110 m). De eerste set kaarten van de grote rivieren zijn nu gratis te downloaden via de website Vaarweginformatie. De verwachting is dat alle bestaande vaarkaarten de komende maanden door een nieuwe versie vervangen zullen zijn. Opmerkingen en verbeterpunten zullen daarna worden meegenomen in nieuwe versies.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions