Transport Online - Raad stelt voorwaarden vast voor aanleg railterminal langs Betuweroute

 


Raad stelt voorwaarden vast voor aanleg railterminal langs Betuweroute

Raad stelt voorwaarden vast voor aanleg railterminal langs Betuweroute
25-10-2017 11:23 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ELST - De gemeenteraad van Overbetuwe heeft dinsdagavond de voorwaarden vastgesteld waaronder de provincie een railterminal kan aanleggen langs de Betuweroute, tussen Valburg en Reeth, op Overbetuws grondgebied.

De raad vraagt het college nu om op basis van deze voorwaarden een overeenkomst te sluiten met de provincie Gelderland. Deze voorwaarden moeten ervoor zorgen dat de leefbaarheid in het gebied op zijn minst gelijk blijft, en zo mogelijk nog verbetert.

De railterminal is een initiatief van de provincie Gelderland. Bij de railterminal kunnen containers op goederentreinen worden gezet en er afgehaald, om van en naar de haven van Rotterdam, dan wel verder Europa in vervoerd te worden. De komst van een railterminal betekent een versterking van het economische klimaat in de regio, maar brengt ook overlast mee voor omwonenden. Daarom wil Overbetuwe alléén onder stevige voorwaarden meewerken met de provincie Gelderland.

De gestelde voorwaarden gaan onder meer over een stevige groene wal om het zicht en geluid van de railterminal weg te nemen, aanpassing van de verkeerssituatie bij Afslag 38 in de A15, afspraken over het gebruik van de railterminal en compensatie van planschade voor omwonenden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden