Transport Online - Veel mis bij goederenvervoer tijdens controle in Zeeland

Veel mis bij goederenvervoer tijdens controle in Zeeland

Veel mis bij goederenvervoer tijdens controle in Zeeland
25-10-2017 11:13 | Controles | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Bij een derde van de vrachtwagens die zijn gecontroleerd tijdens een driedaagse actie in Zeeland, is een overtreding geconstateerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) inspecteerde 222 voertuigen en constateerde ruim 70 overtredingen. De meeste overtredingen betroffen de rij- en rusttijden: 33 chauffeurs waren in overtreding. De inspecteurs stelden elf keer vast dat met de tachograaf was gemanipuleerd en acht vrachtwagens waren overbeladen.

De ILT controleert regelmatig of goederenvervoerders zich aan de wet- en regelgeving houden. Vervoerders of chauffeurs die zich niet aan de regels houden verstoren het marktevenwicht en zorgen voor onveiligheid op de weg. De ILT wil dit risico verkleinen door inspecties van het vrachtvervoer.

De intensieve driedaagse controle in Zeeland (Walcheren en Zeeuws Vlaanderen) is uitgevoerd vanwege het grote belang van het Sloegebied Vlissingen en de vervoersstroom van en naar Walcheren via de Westerscheldetunnel en van en naar Antwerpen, Zeebrugge , Terneuzen, Sluiskil en Vlissingen.

Opvallend bij deze controle was het grote aantal overtredingen van de rij- en rusttijden. Landelijk ligt dat tussen de tien en twaalf procent, bij de recente controle in Zeeland was dit percentage bijna vijftien. Het percentage overtredingen voor overbelading was daarentegen in lijn met het landelijk gemiddelde.

De resultaten van de driedaagse actie zijn voor de ILT aanleiding om deze controle binnen afzienbare tijd te herhalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen