Transport Online - Lufthansa profiteert van duurdere tickets

 


Lufthansa profiteert van duurdere tickets

Lufthansa profiteert van duurdere tickets
25-10-2017 09:42 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van aanhoudend gunstige marktomstandigheden. De vliegtuigen zaten voller dan een jaar eerder, ondanks een stevige uitbreiding van het stoelaanbod. Mede dankzij stijgende ticketprijzen kon het concern ook de financiële resultaten verder verbeteren.

Lufthansa behaalde een omzet van 9,8 miljard euro, 11 procent meer dan een jaar eerder. De operationele winst ging met bijna een derde omhoog naar 1,5 miljard euro. Onder de streep resteerde 1,2 miljard euro. Dat is wel een zesde minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het resultaat evenwel werd opgekrikt door enkele meevallers.

De ticketprijzen lagen in het belangrijke zomerkwartaal gemiddeld 4,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dit ondanks een sterke uitbreiding van het aanbod aan goedkope vluchten door met name dochterbedrijf Eurowings. De brandstofrekening viel wat hoger uit dan een jaar eerder, maar de overige kosten gingen licht omlaag.

De afgelopen zomer stond voor Lufthansa ook in het teken van het faillissement van Air Berlin. Dat zorgt ervoor dat de luchtvaartgroep zijn toch al zeer machtige positie in Duitsland verder kan verstevigen. Een grote concurrent valt weg en bovendien staat het bedrijf op het punt een fiks deel van de vliegtuigen op te kopen uit de failliete boedel van Air Berlin.

De sterke financiële resultaten zorgen ervoor dat Lufthansa zich dergelijke aankopen ook kan veroorloven, zei topman Carsten Spohr in een toelichting. Lufthansa verwacht in de laatste maanden van het jaar de kosten verder te kunnen terugdringen, terwijl de ticketprijzen licht blijven stijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden