Clicky


Gemeente Oss maakt 'soepzooitje' van verkeersborden

Gemeente Oss maakt 'soepzooitje' van verkeersborden
24-10-2017 17:31 | Opmerkelijk | auteur Redactie [FE]

OSS - Bekend van de soep is Oss zeker; de Unox soep. Maar sinds vandaag wellicht ook van deze verkeersbordensoep. De bovenstaande opmerkelijke combinatie van borden is geplaatst op de hoek van de Kromstraat en de Hertogin Johannasingel. Vermoedelijk heeft de gemeente geprobeerd er een parkeerverbod voor vrachtwagens mee aan te geven.

Dat is ook wel gelukt, het onderste bord geeft immers al een inrijverbod voor vrachtwagens aan. En tsja, als je er met een vrachtwagen niet in mag rijden hoe wil je er dan parkeren?

Omdat een vrachtwagenchauffeur er al niet in mag rijden is de uitzondering voor het direct laden en lossen van goederen zo helaas ook komen te vervallen en dus wordt het voor leveranciers dankzij deze bordensoep onmogelijk de winkels in de Kromstraat te bevoorraden.

Verder valt natuurlijk het vierkante blauwe bord met de witte P op: parkeerplaats. Ok, niet voor vrachtwagens maar met uw auto kunt u de hele Kromstraat nu legaal als parkeerterrein gebruiken. Parkeert u uw auto gerust waar u wilt. Althans, dat zegt het bord....

Of de gemeente Oss echt dit beoogde toen ze deze opvallende bordencombinatie lieten plaatsen betwijfelen we. Misschien moet er toch even een bordenambtenaar zijn huiswerk opnieuw doen.