Transport Online - Tv-maker Brandt Corstius slachtoffer misbruik

Tv-maker Brandt Corstius slachtoffer misbruik

Tv-maker Brandt Corstius slachtoffer misbruik
24-10-2017 09:26 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Tv-maker en journalist Jelle Brandt Corstius is in het begin van zijn televisiecarrière slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Hij zegt destijds tijdens zijn werk te zijn gedrogeerd en gedwongen tot orale seks. Dat schrijft hij in dagblad Trouw.

Volgens Brandt Corstius had de dader hem ook nog anaal willen verkrachten, maar kon hij daaraan ontsnappen. Hij zegt niet te kunnen onthullen wie hem dit heeft aangedaan. "Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen, ik ken - voorlopig - geen andere incidenten. Als het tot een rechtszaak zal komen is de kans groot dat hij mij succesvol beschuldigt van smaad, en ik een tweede hypotheek op mijn huis kan nemen om de schadevergoeding te betalen."

De journalist noemt het frustrerend dat hij om die reden niet kan zeggen wie hem dit heeft aangedaan. "Hoe groter het vergrijp, des te groter de bewijslast. Juist de grootste hufters zijn deze weken de dans ontsprongen, en dat wringt." Volgens hem zitten velen zoals hij in hetzelfde schuitje.

De journalist zegt dat hij geen aangifte kan doen bij de politie, omdat de zaak intussen verjaard is.

Brandt Corstius doet zijn relaas naar aanleiding van de wereldwijde actie #MeToo, waarbij mensen hun ervaringen met seksueel misbruik of intimidatie naar buiten brengen.

De Volkskrant meldt dinsdag dat oud-docent Anne Buurma van de Toneelschool Arnhem in de jaren negentig meerdere seksuele relaties onderhield met leerlingen. De krant voerde daarover gesprekken met acht oud-studenten van de school. De geïnterviewden melden dat de intimiteiten vrijwillig plaatsvonden. Wel vinden ze dat destijds onvoldoende erkend is dat zijn gedrag niet door de beugel kon. Ze omschrijven Buurma als een charismatische docent tegen wie leerlingen opkeken, 'een soort goeroe'.

Zelf zegt Buurma tegen de Volkskrant dat hij in zijn leven "vele affaires" heeft gehad, maar hij laat in het midden of dat ook met studenten is geweest. ,,Ik heb nooit iets illegaals gedaan, ik ben er ook altijd voor uitgekomen", aldus de oud-docent en studieleider.

Buurma werd in 2000 van de opleiding gestuurd, nadat de studenten zijn gedrag hadden aangekaart bij de rest van het docententeam, zo meldt de Volkskrant. Zelf ontkent Buurma dit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions