Clicky


Drie nieuwe Scania's voor Handex

Drie nieuwe Scania's voor Handex
23-10-2017 16:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

RIJSWIJK - Handex BV heeft recentelijk de eerste van een serie van drie nieuwe Scania's afgeleverd gekregen. Het betreft een Scania R450 4x2 van het nieuwe type. "Wij hebben voor deze uitvoering met nieuwe motor én gescheiden tanks (voor HVO, te bedienen vanuit de cabine) gekozen omdat deze nóg zuiniger is dan het voorlaatste type. De combinatie zuinige auto, HVO vrijgegeven met een hoog chauffeurscomfort heeft ons uiteindelijk doen besluiten te kiezen voor deze Scania", aldus een woordvoerder van Handex.

"Scania was een van de eerste truckleveranciers die het gebruik van HVO brandstof vrij heeft gegeven. Wij als Handex BV streven naar een zo hoog mogelijke CO2 reductie (door het gebruik van HVO een reductie van 97%)."

Handex BV is onderdeel van Rhenus en valt onder de RETHMANN-gruppe (waar Remondis en Saria ook onder vallen). Handex BV is gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte (afval)materialen (óók ADR waarmee ook deze nieuwe Scania is uitgerust), te denken aan bijvoorbeeld bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, huishoudelijk afval, papier, glas en GFT maar ook aan schroot en metalen.