Clicky

 Levenslang voor Rijksburger die agent doodde

Levenslang voor Rijksburger die agent doodde
23-10-2017 13:14 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

NÜRNBERG - De 50-jarige Duitse rechtsextremist Wolfgang P. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens het doodschieten van een politieman en tweevoudige poging tot moord vorig jaar oktober. P. betrad lachend de rechtszaal en hoorde het vonnis onbewogen aan.

De veroordeelde, die zichzelf Rijksburger noemt, opende het vuur op leden van een arrestatieteam die zijn huis wilden binnenvallen. De omgekomen agent (32) maakte deel uit van een speciale eenheid die bij hem dertig wapens in beslag wilde nemen omdat hij niet capabel meer werd geacht om de wapens te beheren. Toen de agenten dat kenbaar maakten, begon P. meteen te schieten. Ook twee andere politiemensen raakten gewond.

Rijksburgers (Reichsbürger) zijn mensen die de Bondsrepubliek Duitsland niet erkennen. Ze gaan uit van het Duitse Rijk en zijn grenzen van 1937, toen Hitler aan de macht was. Ze wijzen de democratie af en ontkennen dikwijls de Holocaust. De overheid schat het aantal van deze rechtsextremisten op zo'n negenhonderd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions