Transport Online - bpost opent grootste sorteercentrum in de BeNeLux

bpost opent grootste sorteercentrum in de BeNeLux

bpost opent grootste sorteercentrum in de BeNeLux
23-10-2017 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK(B) - Vrijdag werd het gloednieuwe bpost sorteercentrum “Nieuw Brussel X” in Neder-Over-Heembeek, officieel geopend door Vice-eersteminister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo en Burgemeester van de stad Brussel Philippe Close.

Het sorteercentrum is met 80.000 m² de grootste in de BeNeLux en het tweede grootste sorteercentrum van Europa. “Nieuw Brussel X” zal, naast de briefwisseling voor Brussel en Vlaams Brabant,  instaan voor de volledige pakjesverwerking in het hele land.

Het nieuwe sorteercentrum, dat reeds volledig operationeel is, vormt de hoeksteen van de strategie “Visie 2020”, door bpost gelanceerd in 2015 en die als doel heeft de operationele efficiëntie van bpost te vergroten. Deze strategie vormt zich rond drie pijlers: (a) de pakjessortering centraliseren in het nieuwe sorteercentrum Brussel X, (b) de distributieketen omvormen tot 60 operationele mail centers en (c) de verdere automatisatie van de postsortering in de vijf sorteercentra.

Verdubbeling van de huidige capaciteit en belangrijke innovaties

Blikvanger van Nieuw Brussel X is de gloednieuwe en super technologische Parcel Sorting Machine, dankzij deze machine, die instaat voor de scanning en de sortering van de pakjes, verdubbelt bpost in één klap haar sorteringscapaciteit naar 300.000 pakjes per dag. De PSM is uitgerust met de allernieuwste technologie die beschikbaar is op de postale markt. Innovaties  zoals onder meer 360° scannen van pakjes, automatische sortering in de juiste containers en sortering van grotere pakjes (120/70/60 cm) worden dankzij de installatie van de PSM geïntroduceerd bij bpost. Bovendien legt een pakje gemiddeld één kilometer af op de transportband van de PSM voor het automatisch in de juiste container geplaatst wordt. In het Nieuwe Brussel X worden dagelijks ook 2.4 miljoen brieven verwerkt.

De centralisatie van alle pakjes via één sorteercentrum heeft ook belangrijke gevolgen voor de pakjesklanten, webshops kunnen hun pakjes tot 02:00 uur s’nachts afgeven in Nieuw Brussel X, die dan enkele uren later door de postbode overhandigd zal worden aan de eindklant.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, is fier “Dit gebouw is een belangrijke realisatie voor bpost, die evenredig staat met onze grote ambities. Dit sorteercentrum is ons antwoord op de sneltrein waarmee de e-commerce haar intrede doet in ons dagelijks leven en hoe dit een onomkeerbare impact heeft op de postale wereld.  Het aantal pakjes dat we verwerken blijft maand na maand groeien, het was dus nodig om ook onze infrastructuur en processen op een innovatieve manier aan te passen om een hoge kwaliteit en flexibiliteit naar de klanten toe te blijven garanderen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen