Vader en zoon Verstappen woedend

Vader en zoon Verstappen woedend
23-10-2017 00:02 | Sport | auteur ANP

AUSTIN - Max Verstappen en zijn vader Jos zijn woedend over het besluit van de wedstrijdjury bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Verstappen haalde in de laatste bocht Kimi Räikkönen van Ferrari in en finishte als derde, maar kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat de Limburger met vier wielen van zijn Red Bull buiten de baan was gekomen. Hij werd in de uitslag als vierde geklasseerd.

"Wat een onzin. De FIA (internationale autosportfederatie) moet zich schamen. Ze begrijpen duidelijk niet wat racen is'', twitterde vader Jos, die de inhaalmanoeuvre van zijn zoon in het bijzonder waardeerde. Hij verbasterde de betekenis van de FIA in 'Ferrari International Assistance'.

Max was voor de microfoon van Ziggo Sport evenmin te spreken over de straf, die hem een duur verdiende podiumplek kostte. "Het is gewoon belachelijk. Deze steward probeert mij altijd een straf aan te smeren. Ik was misschien 5 centimeter van de baan, terwijl iedereen wijd ging op het circuit. Het slaat nergens op'', zei de twintigjarige Limburger, die de bewuste steward tot twee keer toe een 'mongool' noemde.

Teambaas Christian Horner van Red Bull reageerde eveneens pissig. "Een heel slecht besluit en ook zeer inconsequent. Ik heb tijdens de race tal van auto's buiten de baan zien rijden en geen van die coureurs is gestraft. Het is ook bijzonder jammer voor het Amerikaanse publiek, dat een geweldige inhaalactie zag waarmee Max de derde plek dik verdiende. Het is helaas nog steeds zo dat de wedstrijdjury in dit geval de coureurs niet gewoon laten racen.''

Horner zei ook dat hij geen protest zal indienen. "Uit ervaring weet ik dat het zinloos is zo'n besluit van de wedstrijdjury aan te vechten. We zullen het ermee moeten doen.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden