Transport Online - EU-inspecteurs vallen binnen bij BMW München

EU-inspecteurs vallen binnen bij BMW München

EU-inspecteurs vallen binnen bij BMW München
20-10-2017 16:15 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Inspecteurs van de Europese Commissie zijn deze week binnengevallen op het hoofdkwartier van BMW in München. De onaangekondigde inspectie vond plaats in samenwerking met de Duitse mededingingsautoriteiten, aldus een mededeling uit Brussel. BMW heeft de inval vrijdag bevestigd.

De inspectie is uitgevoerd uit "bezorgdheid" dat verschillende Duitse autofabrikanten mogelijk Europese handels- en kartelregels hebben overtreden. De commissie noemt geen namen en geeft geen details.

In juli meldde Der Spiegel dat de commissie in de zomer van 2016 informatie had gekregen over het bestaan van een kartel van vijf Duitse automakers: Audi, BMW, Daimler, Porsche en Volkswagen. Ze zouden sinds 1990 informatie over modellen, kosten en leveranciers hebben uitgewisseld.

Klokkenluiders zouden Volkswagen, dat eigenaar is van Audi en Porsche, en Daimler zijn geweest. Volgens het weekblad veronderstelden ze dat de zaak toch wel ontdekt zou worden. Klokkenluiders krijgen een korting op de boete als de commissie daartoe zou overgaan.

VW en Daimler gaven vrijdag geen commentaar.

De onverwachte controles zijn een eerste stap in een onderzoek naar verdachte handelspraktijken, aldus de Brusselse concurrentiewaakhond. Maar zij betekenen niet dat de geïnspecteerde bedrijven bij voorbaat schuldig zijn.

Het onderzoek wordt voor onbepaalde tijd voortgezet, aldus de commissie.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions