Tweede verdachte opgepakt voor brand Diemen

Tweede verdachte opgepakt voor brand Diemen
20-10-2017 16:13 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met de brand in een studentenflat in Diemen in juli. Het is een 23-jarige vrouw uit Amsterdam. Door de brand kwam een 27-jarige man om het leven en raakten twee vrouwen zeer zwaar gewond. Daags na de brand was al een 24-jarige man aangehouden als verdachte.

De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand. Ze is volgens het OM donderdag opgepakt en haar hechtenis is al verlengd naar twee weken. Ze zit in beperking en mag alleen contact hebben met haar advocaat. Over haar mogelijke rol in de kwestie wil een woordvoerder van het OM niets zeggen.

De brand is ontstaan door brandstichting. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen die nacht van 18 op 19 juli inbreken bij de flat. Daarna volgt een explosie en gaan ze ervandoor. De brand en rook konden zich razendsnel verspreiden, onder meer via het trappenhuis. Het dodelijke slachtoffer bevond zich op de twaalfde verdieping. De brandweer had alleen de eerste zeven verdiepingen laten ontruimen.

De mannelijke verdachte moet op 1 november voor de rechter verschijnen in een regiezitting. Hij is te zien op de beelden. De politie is nog op zoek naar de tweede man.

Eerder deze week was de kwestie te zien in Opsporing Verzocht, waarna ruim twintig tips binnenkwamen. In deze zaak is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden