Clicky

 
Transport Online - Jost Group bestelt 500 IVECO NP-trucks op LNG

Jost Group bestelt 500 IVECO NP-trucks op LNG

Jost Group bestelt 500 IVECO NP-trucks op LNG
20-10-2017 15:49 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LONDEN - De Belgische Jost group heeft bij IVECO een bestelling geplaatst van 500 Stralis NP-trucks op voeibaar gas (LNG). De eerste 150 voertuigen zullen in 2018 afgeleverd worden. De volledige vloot zal in 2020 afgeleverd zijn.

Doel van de Jost Group is om 35 procent van het wagenpark op LNG te laten rijden. Daarnaast zal Jost investeren in zijn eigen LNG-tankinfrastructuur en heeft als doel drie tankstations te openen in België.

Deze bestelling vervangt de Euro IV en VI-dieselvoertuigen die vier tot vijf jaar oud zijn. Jost heeft een totale vloot van 1.400 trekkers en 3.000 opleggers. 132 daarvan zijn IVECO's waaronder twee op CNG.

De Stralis NP(Natural Power) is ontworpen om de meest duurzame langeafstandsvrachtwagen te zijn die ooit is vervaardigd. Deze trucks, aangedreven door LNG, bieden een uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht, vermogensdichtheid en stilte.

Het volume van LNG is bij een gelijke energiehoeveelheid ongeveer zeshonderd maal kleiner dan van gewoon aardgas en is net daarom interessant voor het vervoer op langere afstand. Met dezelfde tankinhoud kan je immers een veel grotere afstand afdekken: er kan ongeveer 1000 kilometer worden gereden na een tankbeurt. 

De emissiewaarden van de Stralis LNG Natural Power liggen onder de grenswaarden van Euro 6, en dit zonder complexe uitlaatsystemen. Verbranding van aardgas levert namelijk minder schadelijke emissies op dan de verbranding van diesel en hierdoor kan de Stralis LNG stedelijke milieuzones binnenrijden.

Bijkomend voordeel is de aanzienlijke geluidsreductie, de Stralis LNG Natural Power produceert zo’n 3 tot 6dB(A) minder dan een vergelijkbare dieselvrachtwagen. Dit maakt de Stralis LNG stiller, een groot voordeel bij het lossen en laden in de vroege ochtend en in stedelijke gebieden.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats