Transport Online - Fraude met de digitale tachograaf: 17.000 euro boete [+foto's]

Fraude met de digitale tachograaf: 17.000 euro boete

Fraude met de digitale tachograaf: 17.000 euro boete [+foto's]
20-10-2017 14:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BIELEFELD(D) - Op 10 oktober hield de Duitse politie samen met de BAG een grote controle op het vrachtverkeer. Tijdens deze controle stuitte de politie op een Roemeense vrachtwagen waarin ernstig geknoeid was met de tachograaf. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Rond 13:00 uur stopte de politie een 38-jarige Roemeense chauffeur die over de A2 in de richting van Dortmund reed. Bij nadere inspectie van de Volvo-trekker vond de politie aanwijzingen van fraude met de digitale tachograaf. Hierop nam de politie de vrachtwagen mee naar een nabijgelegen specialistische werkplaats om de vrachtwagen nader te kunnen onderzoeken.

Tijdens de inspectie werden de vermoedens van fraude bevestigd. In de cabine werd een verstopte 'blackbox' gevonden waarmee de chauffeur middels een schakelaar de besturing van de tachograaf aan en uit kon zetten.

De Roemeense eigenaar van de vrachtwagen zal naar verwachting een boete van 17.000 euro krijgen om alle werkplaatskosten, voor het onderzoek en het weer in de originele staat terugbrengen, te betalen.

De 38-jarige Roemeen mocht na drie dagen dat de vrachtwagen in de garage had gestaan zijn weg vrijdagavond weer vervolgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions