Transport Online - Directie Tata IJmuiden bezorgd over staalfusie

Directie Tata IJmuiden bezorgd over staalfusie

Directie Tata IJmuiden bezorgd over staalfusie
20-10-2017 13:20 | Algemeen | auteur ANP

IJMUIDEN - De directie en de ondernemingsraad van Tata Steel Nederland maken zich "ernstige zorgen" over de werkgelegenheid en zelfstandigheid van het voormalige Hoogovens. Tata Steel werkt aan een fusie met branchegenoot ThyssenKrupp en uit een uitwerking van de plannen zou een zorgwekkend beeld naar voren komen voor de Nederlandse tak van het staalbedrijf.

De fusie kost mogelijk veel meer banen dan de 4000 die eerder zijn gemeld. Volgens de ondernemingsraad (or) worden grote delen van ondersteunende diensten mogelijk verplaatst naar lagelonenlanden of geschrapt. "Alleen al in IJmuiden heb je honderden van zulke banen."

Bij de bekendmaking van de fusie werd gesproken over het schrappen van 4000 banen verspreid over alle onderdelen van de toekomstige joint venture. De helft daarvan zou ten koste gaat van Tata Steel Europe, waarvan IJmuiden een van de grootste onderdelen is.

De ondernemingsraad drong eerder al aan op garanties voor de toekomst van Tata Steel Nederland die de werkgelegenheid, zelfstandige koers en investeringsmogelijkheden van IJmuiden zouden moeten waarborgen. Daar is geen gehoor aan gegeven. De directie noemt dat in een verklaring "onacceptabel".

Vorige maand zei topman Hans Fischer van de Europese tak van Tata nog dat de fusie mogelijk zonder gedwongen ontslagen kan. Hij noemde de banenreductie een misverstand dat uit de wereld geholpen moest worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions