Transport Online - HSL Logistik failliet verklaard

HSL Logistik failliet verklaard

HSL Logistik failliet verklaard
20-10-2017 10:13 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - Voor de rechtbank van Oost-Brabant is op donderdag 19 oktober de uitstel van betaling voor HSL Logistik BV omgezet in een faillissement. Op mandag 3 juli werd er uitstel van betaling aan het bedrijf verleend.

HSL Logistik GmbH is in 2003 in Hamburg opgericht, actief in het spoorgoederenvervoer en daaraan gerelateerde disciplines, zoals het zoeken naar logistieke oplossingen voor haar klanten. Sinds september 2010 was het bedrijf ook actief in Nederland.

Bij het Nederlandse bedrijf werkten voor zover bekend geen werknemers. Volgens de curator werd het personeel via een andere vennootschap ingehuurd.

In april van dit jaar publiceerde Transport Online al dat de ILT het bedrijf van het spoor weerde. Volgens de ILT had het bedrijf de veiligheid niet op orde.

Wat de oorzaak is voor het faillissement gaat de curator mr. Van den Berg nu onderzoeken. "Tijdens een periode van surceance is het belangrijkste om een oplossing voor de financiële problemen te vinden. Deze is helaas niet gevonden. Omdat het bedrijf nu failliet is verklaard moet ik ook een oordeel gaan vellen over waarom het bedrijf in financiële problemen is geraakt. Dat ga ik nu onderzoeken."

De curator verwacht niet dat er een doorstart komt van het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen