Zanger Gord Downie (53) overleden

Zanger Gord Downie (53) overleden

TORONTO - Gord Downie, de leadzanger van de fameuze Canadese rockband The Tragically Hip, is op 53-jarige leeftijd overleden. De zanger kreeg in december 2015 te horen dat hij een hersentumor had. Hij stierf dinsdagavond in familiekring.

Downie wordt algemeen beschouwd als een van de beste Canadese liedjesschrijvers. The Tragically Hip bestaat al sinds 1984. De populaire band, waarvan de overleden zanger 'het gezicht' was, heeft diverse prijzen gewonnen. De charismatische Downie vertolkte de songs die niet alleen over liefde gingen, maar ook over onderwerpen als cultuur, kleine steden en hockey.

De dood van de artiest bracht rouw in heel Canada. Premier Justin Trudeau vertelde met tranen in de ogen dat hij inspiratie en kracht van de muzikant had gekregen. "We zijn een minder land zonder Gord Downie onder ons'', vertelde hij. In augustus vorig jaar stapte Trudeau nog als eerbetoon het podium op tijdens het laatste optreden van Downie. Dat concert werd rechtstreeks uitgezonden in Canada.


Transportrisico

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

R480
De Haan
De Haan
Van Caem
Bas Braam
Keijsers
» meer foto's!

Zelf foto insturen!