Clicky


Lignes Maritimes Congolaises chartered MV. THORCO REEF in samenwerking met Broekman Logistics

Lignes Maritimes Congolaises chartered MV. THORCO REEF in samenwerking met Broekman Logistics
18-10-2017 11:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Broekman Logistics kondigt vandaag de samenwerking aan tussen de chartering en shipping divisie en het Congolese bedrijf Lignes Maritime Congolaises (LMC).

Lignes Maritime Congolaises (LMC), beter bekend als de Congo National Shipping Line, heeft de Mv. Thorco Reef gecharterd in nauwe samenwerking met de chartering en shipping afdeling van Broekman Logistics.

De Mv. Thorco Reef is een ‘multipurpose Tweendecker’ afkomstig uit 2011, met afmetingen van 161.5m bij 25.2m en een draagvermogen van 17.953 mt. Het schip beschikt over drie ruimen en drie kranen met elk een draagvermogen van 80mt, resulterend in een gecombineerd hefvermogen van 160mt. De totale inhoudslading (bale/grain) van het schip is 25.516 m3.

Directe verbinding van Antwerpen naar Centraal Afrika

Lignes Maritimes Congolaises zal haar aanwezigheid op de West Afrikaanse markt uitbreiden in zowel zuidelijke als noordelijke richting, en het is niet onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst nog additionele tonnages zullen worden gecharterd, in nauwe samenwerking met Broekman Logistics.

Op dit moment biedt Lignes Maritimes Congolaises regelmatige en directe routes aan met snelle transit tijden van Antwerpen naar Boma en Matadi. Andere havens langs de route zullen worden aangedaan indien er genoeg aanleiding toe is. Mv. ‘Thorco Reef’ zal eind oktober Antwerpen en Vlissingen aandoen, en is beschikbaar voor containers, breakbulk, project cargo, RoRo lading en staal ladingen.

Voortborduren op een langdurige relatie

De samenwerking tussen de Broekman Shipping divisie in Nederland en Lignes Martimes Congolaises gaat al lang terug. Broekman Shipping vertegenwoordigd LMC als agent sinds 1975 en ook nu zal zij weer de commerciële en volledige agenturen vertegenwoordiging ter hand nemen.