Clicky


 


Airbus-deal geeft Bombardier steun in de rug

Airbus-deal geeft Bombardier steun in de rug
17-10-2017 23:14 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

MONTREAL - Beleggers hebben enthousiast gereageerd op een grote deal van het Canadese Bombardier en het Europese Airbus voor de zogeheten C-serie vliegtuigen. Op de beurs in Toronto schoot het aandeel Bombardier dinsdag circa een vijfde omhoog. Airbus is in Parijs met een koerswinst van bijna 5 procent de handel uitgegaan.

Afgesproken is dat Airbus een meerderheidsbelang neemt in de divisie van Bombardier die kleinere vliegtuigen maakt, met 110 tot 130 zitplaatsen. Daarvoor hoeft Airbus nagenoeg geen geld in te brengen, maar alleen zijn expertise op het gebied van marketing en productie in te brengen.

Bombardier stak veel geld in de ontwikkeling en kwam daardoor in financiële problemen. De Canadese overheid hielp het bedrijf. Een klacht over staatssteun en verkoop onder de kostprijs van Boeing leidde onlangs tot een Amerikaanse importheffing van 300 procent op de vliegtuigen.

Airbus en Bombardier denken een manier te hebben om daaronderuit te komen. Door de vliegtuigen in de Airbus-fabriek in Alabama te gaan maken, hoeven ze niet meer geïmporteerd te worden in de Verenigde Staten.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions