Transport Online - Tourbaas hoopt op duel Froome-Dumoulin

 


Tourbaas hoopt op duel Froome-Dumoulin

Tourbaas hoopt op duel Froome-Dumoulin
17-10-2017 14:16 | Sport | auteur ANP

PARIJS - De Tour de France krijgt mogelijk op de voorlaatste dag de ontknoping wanneer in Frans Baskenland een lastige individuele tijdrit over 31 kilometer wordt verreden. Dat bleek bij de presentatie van het routeschema in Parijs. Tourbaas Christian Prudhomme sprak al de hoop uit dat viervoudig winnaar Chris Froome en Tom Dumoulin tot die dag in een fel gevecht zijn om de eindzege. "Een strijd tussen twee renners met vergelijkbare kwaliteiten, dat zou me wel bevallen'', zei Prudhomme.

Bekend was al dat de 105e editie op 7 juli start in de Vendée met twee normale etappes en een ploegentijdrit. In de tweede week zijn er drie bergetappes in de Alpen, in de slotweek vier Pyreneeënritten. Dumoulin beslist pas in een later stadium of hij zal deelnemen aan de Tour. De Limburger van Team Sunweb is op vakantie in de Verenigde Staten en wacht eerst het routeschema van de Giro d'Italia af, de ronde die hij dit jaar won. Het aantal tijdritkilometers zal hem niet meevallen. De ploegentijdrit gaat over 35 kilometer. Een lange, vlakke tijdrit, meer op het lijf van de Limburger geschreven, ontbreekt.

De Tour trapt af met een 'normale' etappe over 189 kilometer, van Noirmoutier-en-l'Ile naar Fontenay-le-Comte, de kans voor een sprinter om het geel te pakken. Via Bretagne (met de befaamde Muur) gaat het naar het noorden van Frankrijk, met een rit van Arras naar Roubaix over enkele kasseistroken die bekend zijn uit de klassieker Parijs-Roubaix. Na de eerste rustdag gaat het verder met drie Alpenritten waaronder, op 19 juli, een rit naar Alpe d'Huez. In de Pyreneeënetappes valt een rit op over 65 kilometer naar skioord Saint Lary-Soulan. De tijdrit op de voorlaatste dag voert van Saint-Pee-sur-Nivelle naar Espelette.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden