Transport Online - Zes jaar cel voor rammen tankstation De Andel

Zes jaar cel voor rammen tankstation De Andel

Zes jaar cel voor rammen tankstation De Andel
17-10-2017 13:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Daniel C., de man die vorig jaar opzettelijk het benzinestation De Andel in Gouda ramde met zijn auto, is dinsdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De rechtbank in Den Haag acht hem schuldig aan brandstichting, poging doodslag, vernieling en rijden onder invloed.

De 34-jarige man zonder vaste woonplaats zou met de aanrijding een einde aan zijn leven hebben willen maken. Behalve C. zelf, raakte door de actie niemand gewond. De aanklager noemde dat eerder al "een klein wonder", gezien de ravage die de aanrijding veroorzaakte.

C. kwam begin september vorig jaar met zijn auto op de kop het tankstation binnen schuiven, zo is te zien op camerabeelden. Hij raakte betonblokken en twee pompen waarna er brand en explosies ontstonden. Het vuur greep snel om zich heen en het tankstation langs de A12 brandde volledig uit. De schade bedraagt zo’n 3 miljoen euro.

Door zijn handelen, heeft C. volgens de rechtbank de kans aanvaard dat mensen om het leven zouden kunnen komen. "De mensen die met hun auto naast de geraakte pomp stonden, konden zich ternauwernood uit de voeten maken. De mensen in de tankshop zagen de auto met grote snelheid op zich afkomen en hebben gevreesd voor hun leven", aldus de rechtbank.

Tegen de man was ook zes jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie. Hij heeft niet tot nauwelijks mee willen werken aan gedragsonderzoek door deskundigen. "Nu de deskundigen geen uitspraak kunnen doen over het al dan niet bestaan van een stoornis bij de man is het voor de rechtbank niet mogelijk om aan hem een maatregel op te leggen. De rechtbank kan niet anders dan hem een hoge gevangenisstraf opleggen", motiveert de rechtbank.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions