Transport Online - Hogere boetes bij overtredingen rij- en rusttijdenwetgeving in Groot-Brittannië

Hogere boetes bij overtredingen rij- en rusttijdenwetgeving in Groot-Brittannië

Hogere boetes bij overtredingen rij- en rusttijdenwetgeving in Groot-Brittannië
17-10-2017 11:52 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De boetes voor overtredingen van de rij- en rusttijdenwetgeving in Groot-Brittannië gaan flink omhoog. Dit als gevolg van een op handen zijnde wetswijziging, meldt Stichting VNB dinsdag.

Onder de nieuwe wetgeving kunnen controleurs in Groot-Brittannië niet alleen overtredingen gemaakt op de dag van de controle beboeten, maar elke overtreding gemaakt in de voorafgaande 28 dagen. Per controle kunnen maximaal vijf overtredingen worden beboet, ongeacht in welk land deze zijn begaan. Per overtreding bedraagt de boete £300,-. Per controle kan het boetebedrag dus oplopen tot £1500,-.

Boete direct betalen

Chauffeurs van buiten Groot-Brittannië zullen deze boete direct aan de controleur moeten betalen. Lukt dit niet, dan heeft de controleur onder de nieuwe wetgeving de bevoegdheid de vrachtwagen in beslag te nemen. 

Het is nog niet bekend wanneer exact deze wetswijziging in werking treedt.

45 uurs rust

Wel is bekend dat per 1 november 2017 ook de regelgeving omtrent de 45-uurs rust wijzigt. Wanneer de 45-uurs rust wordt genoten op een plek die hiervoor niet bestemd is, zoals parkeerplaatsen of rustplaatsen langs de snelweg, zal de boete bij een controle £300,- bedragen. Ook deze boete moet direct aan de controleur worden betaald om inbeslagname van de vrachtwagen te voorkomen. Daarnaast moet de chauffeur de 45-uurs rust op een geschikte plek opnieuw aanvangen.

Mocht je vragen hebben over deze nieuwe wetgeving, kun je altijd contact opnemen met Stichting VNB, via 0800-0225022 of vanuit het buitenland via 0031-302738562.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen