Clicky


PvdA: 'verwarring over detacheringsrichtlijn'

PvdA: 'verwarring over detacheringsrichtlijn'
17-10-2017 11:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Volgens de PvdA is er enige verwarring ontstaan over de nieuwe detacheringsrichtlijn. Door het bericht van Dennis de Jong wordt de suggestie gewekt dat gelijk loon pas na twee jaar zou ingaan. Dit is volgens de PvdA niet het geval.

"Gelijk loon gaat in vanaf dag één voor gedetacheerde werknemers. Sociale premies blijven echter per land verschillen. Er zijn landen die graag aparte regels voor transport willen maar nu hebben wij een meerderheid in het Europees Parlement om ervoor te zorgen dat ook de transportsector onder de detacheringsrichtlijn valt", aldus een woordvoerder van de PvdA Eurdelegatie.

"Deze regels gaan er dus voor zorgen dat we de uitbuiting van chauffeurs tegengaan en ook een einde maken aan de oneerlijke concurrentie. We weten niet hoe de toekomstige discussie over de transportsector gaat lopen, maar nu is alvast een stap in de goede richting gezet."

"Daarnaast willen wij (PvdA) meer druk op de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu uitoefenen om de overlast op de Nederlandse parkeerplaatsen tegen te gaan en malafide ondernemers aan te pakken."

Komende week in Straatsburg zal er opnieuw over gestemd worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions