Moeder van overleden Sharleyne alsnog opgepakt

Moeder van overleden Sharleyne alsnog opgepakt
17-10-2017 10:16 | Binnenland | auteur ANP

HOOGEVEEN - De moeder van het in 2015 overleden achtjarige Sharleyne uit Hoogeveen is alsnog aangehouden. De 37-jarige vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag, laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten.

Het meisje overleed na de val van een flat in 2015. In eerste instantie werd gedacht dat het om een noodlottig ongeval ging. De vader van het meisje geloofde dat echter niet en begon een zogeheten artikel 12-procedure om vervolging af te dwingen. Het gerechtshof in Leeuwarden gaf de vader gelijk.

Op basis van nieuwe aanwijzingen, zoals een nieuw forensisch rapport, is de moeder maandag aangehouden. Ze wordt later deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moet beslissen over haar voorarrest.

Sharleyne woonde met haar moeder op de tiende verdieping van een flat in Hoogeveen. Haar lichaam werd twee jaar geleden in de nacht van 7 op 8 juni onderaan die flat gevonden. Nooit is komen vast te staan of het meisje is gevallen, gesprongen of gegooid.Op basis van getuigenverklaringen was eerder wel al vast komen te staan dat de moeder zich, direct na de val, op de galerij bevond.

Advocaat Sébas Diekstra, die de vader bijstaat, laat weten dat zijn cliënt ,,opgelucht'' is door de aanhouding van de moeder. "Het is goed te vernemen dat het OM nu heeft doorgepakt. Een verdachte van een dergelijk ernstig levensdelict hoort een strafproces niet in vrijheid af te wachten.''NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden