Clicky


Parkeerverbod op wegen rondom Wegrestaurant Mendel

Parkeerverbod op wegen rondom Wegrestaurant Mendel
17-10-2017 09:59 | Transport | auteur Redactie [FE]

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft een parkeerverbod ingesteld op de wegen rondom Wegrestaurant Mendel in Beekbergen. 

Steeds vaker worden er door vrachtwagenchauffeurs op de wegen rondom het wegrestaurant geparkeerd door een tekort aan vrachtwagenparkeerplaatsen in de directe omgeving. Daarnaast ervaren de chauffeurs de parkeerplaatsen rondom het wegrestaurant veiliger dan langs de snelwegen.

Wanneer echter de parkeerplaatsen bij het wegrestaurant vol zijn zetten vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagen langs de Schalterdalweg, Arnhemseweg, ude Arnhemseweg en op de kruispunten. Dat heeft tot gevolg dat er vaak tientallen vrachtwagens staan geparkeerd op de openbare weg in de directe omgeving van het wegrestaurant.

De geparkeerde vrachtwagens zorgen voor onveilige situaties. Fietsers hebben nu slecht zicht en een beperkte doorgangsruimte.

In overleg met de provincie en de uitbaters van wegrestaurant Mendel is besloten om een parkeerverbod in te voeren langs de Schalterdalweg, Oude Arnhemseweg en Arnhemseweg. Er zullen borden geplaatst worden om dit aan te geven.

De gemeente Apeldoorn heeft aangekondigd een leegstaand perceel ter beschikking te stellen voor het parkeren van vrachtwagens in de gemeente.

(hieronder kunt u een kaartje downloaden waarop precies staat aangegeven waar een parkeerverbod geldt)

 

Bijlage:

Foto's

  • Vydraulics
    Vydraulics